Kalibracijski laboratorij
Popravila merilne oprema

Kalibracijski laboratorij

Kalibracije optične merilne opreme - Fiber Optic Test Equipment Calibration LAB

Skupaj s partnerskim laboratorijem izvajamo kalibracije različnih vrst optičnih merilnih instrumentov in opreme.

V akreditiranem in EN ISO/IEC 17025 certificiranem laboratoriju izvajamo kalibracije naslednje optične merilne opreme: LED in laserskih izvorov svetlobe (OLS), metrov optične moči (OPM), merilcev dušenja (OLT), optičnih reflektometrov (SM, MM in QUAD OTDR), optičnih spektralnih analizatorjev (OSA), PMD analizarorjev, merilcev povratnega odboja (ORL) in podobne opreme proizvajalcev: Agilent, Anritsu, Exfo, Fortive, Fluke Networks, Grandway, Greenlee, Ideal Industries, JDSU/VIAVI Solutions, Nettest, AFL/Noyes, Yokogawa Test & Measurement in drugih.

Pri kalibraciji preverjamo:

Končno optično moč pri dveh valovnih dolžinah in enakomernost meritev (OPM).
Velikost sprožene optične moči, valovno dolžino in širino spektra ter enakomernost moči izvora (OLS).
Natančnost merjenja dolžine optične poti, enakomernost dušenja, vse pri dveh valovnih dolžinah (OTDR).
Vse valovne dolžine, zlasti pas 1550 nm za DWDM, končno optično moč in enakomernost (OSA).

Potrdilo o kalibraciji vključuje rezultate testiranja, korekcijske faktorje in opombe ter poleg akreditacijskega znaka vsebuje tudi mednarodni znak ILAC MRA.

Mednarodni znak ILAC MIRA

Odzivni čas od prevzema opreme do izdaje kalibracijskega certifikata je do 7 delovnih dni.

Za ponudbo ali za več informacij pokličite +386 1 256 38 91 ali pišite na servis@ezz.si

Popravila merilne oprema

Popravila - OTDR Repairs

Skupaj s partnerskimi laboratoriji izvajamo celovita popravila AFL in Viavi/JDSU optičnih reflektometrov (OTDR-jev), metrov optične moči, izvorov in druge merilne opreme.

Iz leta v leto, bolj ko se merilna oprema stara, se verjetnost okvar ali odstopanj zaradi različnih razlogov poveča, naprimer elementov, ki so že na koncu svoje življenjske dobe, slabega ravnanja ali skladiščenja, uporabe v neprimernih, umazanih ali vlažnih okoljih itd.

Po pregledu opreme pošljemo ponudbo s pričakovano ceno popravila vključno z morebitnimi nadomestnimi deli. Po potrditvi ponudbe opravimo servisni poseg.

Pregled in ugotovitev stanja zaračunamo samo v primeru kadar popravilo ni mogoče izvesti, ker proizvajalec ne zagotavlja več rezervnih delov, kadar popravilo ne bi bilo ekonomsko upravičeno ali pa če se iz drugih razlogov ne odločite za popravilo.

Jamstvo za vgrajene nadomestne dele je 6 mesecev, za opravljeno storitev pa 3 mesece. Pravilo ne velja za potrošni material v skladu s splošnimi jamstvenimi pogoji.

Za ponudbo ali za več informacij pokličite +386 1 256 38 91 ali pišite na servis@ezz.si